2017. november 17., péntek

Kelemen Dániel...19 avagy egy hiján 20

Kelemen Dániel
Számomra a vegán fiú a múltból...
Számára felfedező a jelenben...
Számodra egy inspiráló fiatal lehet...


Mások vagyunk...de talán valamiben mégis hasonlítunk...egyben biztos... #álmodozókvagyunk1. A legszebb magyar szó?
Köszönöm!

2. Mi az első gyerekkori emléked?
A legelső emlékem még bölcsődés koromból való, halovány, tejfehér ködbe burkolózva látom magam előtt az ágyainkat, egy helyiséget, ahol régi fajta parketta van kis szőnyegekkel és egy színes műanyag készségfejlesztő játék.

3. A legjobb abban, hogy felnőtt vagyok...
hogy képes vagyok bármit elérni, amit igazán szeretnék.


4. Fejezd be a mondatot! A szerelem...
a legegyetemesebb emberi nyelv.

5. Ha csak egy növényt ehetnél egy hétig...melyik volna az?
Úgy gondolom, a paradicsommal ellennék.

6. Az étel, amit nem szeretek...
Az olyan ételektől, mint a pacal és társai mindig is tartózkodtam, a resztelt máj szagától pedig egyenesen émelygek. Mivel átálltam tisztán növényi étrendre, ezekkel már tényleg semmi gondom. Ha a húsféléket kivonjuk a képletből, marad a karalábé.7. Azért kezdtem el az Instagramon dokumentálni az életem...
A dokumentálás kissé erős kifejezés, mondjuk úgy, hogy mindig is részt vettem a közösségi médiában, ez a mi generációnk sajátossága. Insta fiókom 2012 novembere óta van, de túlzottan nem tevékenykedtem itt egészen 2016-ig. Tavaly már teljesen kiábrándultam a Facebookból és az Instagram lett az új közösségi felületem, de még ekkora sem használtam úgy, amilyen szinten most. Ehhez hozzá jött az is, hogy az előző év végén több komoly változás is történt az életemben, új irányokat kerestem, új emberekre, új szokásokra, hobbira, ihletre volt szükségem és egy csendes őszi estén éppen a neten böngészve találtam rá Gazdag Tündi (@numbava) régi blogjára, ami egyből megtetszett. A blog jobb oldali menüjébe be volt ágyazva az Insta fiókja, így gyorsan le is csekkoltam. Akkor szembesültem csak igazán azzal, hogy mekkora élet is van az Instagramon. Vizuális típus vagyok, így a rengeteg szép fotó különféle dolgokról nagyon megfogott. Ez a felület a Facebookhoz képest sokkal egyszerűbb, mégis számomra olyan funkciókkal bír, amelyek tetszetősek. Kissé beleásva magam a magyar Instagram közösség életébe egyértelmű volt, hogy ezen a felület sokkal pozitívabb, sokkal összetartóbbak az emberek. 
Valamikor idén áprilisban indultam csak be igazán, akkor kezdtem kis túlzással napi szinten részt venni a felület életében. Ez alatt a fél év alatt rengeteg embert megismertem, többekkel már többször is összefutottunk egy kávé, sör, koncert erejéig, a felületnek és az új ismerősöknek köszönhetően bonyolítottam már kisebb bizniszeket, csereberéltünk, ajándékoztam, nyertem tanácsadást, de például veled is itt kezdtünk el újra kommunikálni több, mint 10 év után. Nagyon leegyszerűsítve kellett, kerestem valami újat az életembe, ami pozitív és kitölt némi űrt a szabadidőmben és az Instagram lett az.


8. Mi a célod ezzel...(Instagram)?
Az elsődleges célról már ejtettem szót az előbbiekben, ezen túlmenően még az inspiráció volt a célom, mind adni, mind kapni. Nem szoktam írásokat fűzni a posztjaimhoz, kb. eddig 3-4 alakalommal történt csak meg valamilyen rendhagyó élményhez kötődően. 
Beszéljenek helyettem a képek! 
Szerencsére rengeteg pozitív visszajelzés érkezik és nagyon sokszor elhangzott az is, hogy inspirálóak a posztjaim, ami nagyon jóleső érzés, hiszen ezzel a célok megvalósulni látszanak. Persze azt is írják, hogy nagyon kíváncsiak lennének a gondolataimra is, de erre még nem adtam be a derekam. A harmadik cél csak út közben jött, mikor meglett az 1000., majd a 2000. követőm. Az Instagram nem ilyen céllal indult, mégis nagyon komoly üzleti lehetőségek vannak benne, amelyeket sokan ki is használnak. Tervben van, hogy egyszer a növénytermesztésből és helyi termék előállításból keressem meg a betevőmet, ehhez pedig kiváló értékesítési és marketing csatorna lesz ez a felület, ha majd eljutok odáig.


9. Melyik képedet kedvelték a legtöbben? Szerinted miért?
Egy szeptember elején posztolt képre érkezett a legtöbb szívecske, amely ugyan Pécsen készült, de a fotón a nagykanizsai kertünkből származó rengeteg finomság szerepel. 
A miért nagyon egyszerű, az embereknek tetszik a hófehér lábam 
A viccet félretéve, úgy tapasztalom, hogy bármilyen étkezési formát is követnek az emberek és mindegy, hogy az egy egyszerű, vagy épp egy modern étrend, jókat enni majdnem mindenki szeret. Azon túl, hogy saját termés, nagyon szép is. Az idei évben például kiemelkedően szemet gyönyörködtető volt a burgonya, az édesburgonya, a cékla és az alma és a sárgabaracktermésünk is. Sok ismerősöm, barátom irigykedik is és hát a képet elnézve nem csodálom.


10. Mi szerepel a bakancslistádon?
Konkrétan nincs megírt bakancslistán, csak a fejemben léteznek bakancslistás célkitűzések, de mostanában többször előkerül ez a gondolat, hogy le kellene írnom őket, úgy rendezettebb lenne. Két város van, ahová mindig is szerettem volna eljutni. Az egyik Prága, ahol tavaly ősszel jártam is, a másik pedig Madrid, ahová most decemberben megyek. Szerettem volna élőben látni a kedvenc futball csapatom, a Real Madridot, amely 2011 szeptemberében meg is valósult egy zágrábi BL mérkőzés keretében és most újra láthatom majd őket a Bernabéu stadionban. Az előbb említetteken kívül jelenleg a listámon lenne egy tetoválás, egy évig a Balaton parton élni, hogy eljussak a Marsra (a legnagyobb álmom) és hasonló apróságok.


11. Mi az, amit megbántál az életedben?
A jelenlegi hozzáállásom szerint semmit. Vagy összejönnek, jól sikerülnek a dolgok, vagy tanulok belőlük. Csak olyan dolgokat bánhatok meg, amelyekre saját befolyásom is van, de azért alakultak úgy ezek a dolgok ahogy, mert akkor, abban a pillanatban, abban a helyzetben így akartam, így láttam jónak. Ha ettől a felfogástól eltekintek és konkrétan meg kell neveznem valamit, az az lenne, hogy nem kértem bocsánatot.

12. Kedvenc magyar városod? Miért?
Nagykanizsa. Nyilván ebben a válaszban nagy szerepet játszik az, hogy Nagykanizsán születtem, ott nőttem fel, ott éltem le életem első 19 évét, rengeteg fontos dolog oda köt, ott történt velem. Nagykanizsán kívül Zalaegerszegen töltöttem még 4 évet, jelenleg pedig 4,5 éve élek Pécsen. Számomra mindhárom város nagyon szép, mindegyiket szerettem, de a lokálpatrióta énem számára mindig is Nagykanizsa marad az etalon. És hogy miért? Egy forgalmas, mégis nyugodt, csendes vidéki kisváros, amely így, 29 évesen elgondolva szinte egy nagyobb falu is lehetne, ahol mindenki ismer mindenkit. Közel a határ, a tenger, közel a Balaton, van autópálya, ott a Csónakázó tó. Jóleső érzés végig sétálni a belvárosban, fel-le a Fő utcai lejtőn/dombon, nyáron végigmenni a hűs Sétakerten, vagy éppen ősszel bandukolni ott a színes levélhalmok között, inni egy sört a Baurba, focizni a Mindenki Sportpályáján, bandázni a ”Szab” téren, kávézni a Turul szobornál a Deák téren és nézni a forgalmat és még sorolhatnám.


13. Egy idézet aminek mondanivalója hatott rád!?

Amíg lélegezni tudsz, addig harcolsz. Lélegzel…Lélegezz tovább! /A Visszatérő/


14. Mit olvastál utoljára? Tetszett?

Legutoljára...A lány a vonaton című könyvet olvastam, tetszett is, a filmet persze előbb láttam.
15. Onnan ismerem Henit...
Téged még Nagykanizsáról, a középiskolai időkből ismerlek. A második évünk után elég nagy személyi mozgás történt az osztályokban, én is váltottam, Te pedig éppen a volt osztályomban kötöttél ki. A srácok tavasszal szóltak, hogy az osztálykirándulásra valaki mégsem tud menni, mi lenne, ha…Egyből igent mondtam, szerencsére az osztályfőnökök is rábólintottak. Az a két nap nagyon emlékezetesre sikerült, végig nevettük az egészet. Akkor, ott ismertelek meg.

16. Egy zeneszám, amit ajánlanál, hogy hallgassunk meg?
Hmmm, az Arctic Monkeys-tól a When The Sun Goes Down, bármikor felvidít és beindít.17. Kedvenc ünneped? 
A születésnapom.

18. Mi az a 3 dolog, amit kimentenél az égő házból? (Ember és állat nincsen bent!)
A családi fotógyűjteményt, a laptopomat és egy cipősdobozt, amely tele van sok aprósággal, emlékekkel.

19. Azt nem szeretem magamban...

Eléggé rossz alvó vagyok. Próbáltam már mindent, hogy mit egyek, vagy mit ne egyek-igyak, mikor, hogyan, mit csináljak lefekvés előtt és mit ne, de egyik sem jött be. Elfogadtam, hogy így működik az alvókám, alszok, amikor tudok.

Ismerd meg Danit még jobban...
Kövesd Instagramon és nézd meg milyen izgalmas és színes életet él...
Vidám színfoltja a szürke hétköznapoknak...
és a hétvégéknek is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése