2018. március 30., péntek

A katasztrófa fasírt



Nyugalom nem lesz rossz vége a sztorinak. 
Tekintve,hogy nincs is igazából menő történetem a fasírtról.
Csak azért van ez az izgi cím,hogy te jól rákattints és elolvasd!
Nicsak itt vagy 😉 



A lénylegre térve jó vagyok fasírtban. Hagyományosban is, különlegesben is és diétásban is. Az évek alatt sokszor volt itthon vész esetre menü a fasírt. Gyorsan össze lehet dobni és a hozzávalók is könnyen beszerezhetők.
Sokszor megkívánok egy ételt aztán a boltban szembesülök,hogy nincs hozzá hús (és hipermarketről beszélek). Meg arról amikor az emberek mondjuk március 15.-e alkalmából felkészülnek a világ végére és megvesznek mindent egy hónapra előre. Aztán az ünnep után ezt újból eljátszák. Én pedig vagyok olyan lökött, hogy valamelyik napon bekeveredek vásárolni!
Darált hús mindig volt eddig...valahogy az ilyenkor nem kell. Biztos nem elég menő katasztrófa étek. De tényleg egy nap boltbezárás miatt 🤦‍♀️ 
(Jól van befejeztem,vagy inkább el sem kezdem.) 
Amúgy itt a húsvét 2 nap is zárva lesz minden 😱
Eddig nem készült olyan fasírt amit ne ettek volna meg a kicsik. Jöhet rizzsel, kenyérrel, salátával, burgonyapürével, főzelékkel 👌
Megmutatom nektek,hogy én hogy készítem.
Mostanság a pulykahús az alap és ha adódik valami extra hozzávaló jelen esetben a medvehagyma akkor az is megy bele!

Medvehagymás pulykafasírt hozzávalók:

-1kg darált pulykahús
-3 db teljes kiőrlésű zsemle
(most 250 g tökmagos rozskenyér került bele)
-3 db tojás
-1 csomag metélőhagyma
-4 gerezd reszelt fokhagyma
-3 ek pirospaprika
-2 ek só
-őrölt bors
-sütéshez olivaolaj
-teljes kiőrlésű zsemle morzsa 




Mutatom a sorrendet ahogy én összeraktam. Az alapos keverés nagyon fontos a só eloszlása miatt. De mindig megkóstolom sütés előtt. Illetve az első adag kisülése után is egyet. Kivételesen volt itthon megfelelő morzsa és abba is beleforgattam. Így kapott egy ropogós kérget 👌




















               Tényleg kóstolj bele egy picit!






Mi borsó főzeléket ettünk hozzá. Mivel Beni tejérzékeny így ő rízst kapott. A nagyok ették így is úgy is.

A borsó főzelék nálam:

Borsóból az apróbb szeműt szoktam választani. Hamarabb is elkészül és isteni finom édes.
Rántás olivaolaj és teljes kiörlésű liszttel (vagy rozsliszt,zabpehelyliszt) készül.
Szerintem a só és bors kombináció mellé a borsó megkívánja a fokhagymát és a petrezselymet.
Habarást már nem készítek rá. Vagyis pluszban lisztet nem teszek bele. De tejtermékkel dúsítom a főzelékeket. Ez változó,hogy tejföllel-tejszínnel vagy mind a kettővel.
Ha Beni is kap főzeléket akkor a tejtermék belekerülése előtt veszek ki neki. Az ő adagjának a felét lepürésítem és így persze kalóriamentesebb is. Én gyakran azt ettem vagy úgy ettem,mint ő. Jelenleg kálcium hiányom van,igyekszem az étkezésembe ismét bevonni a tejtermékeket.





Amennyiben fasírtot készítetek és készül róla kép küldjétek el nekem. Kiváncsi vagyok a ti kedvencetekre. Nekem most ez a favorit..de a kakukkfűves-lilahagymás nyomban utánna 
következik! 

(Igen holnap nyitva lesznek a boltok,szaladás darált húsért!)

Képeket várom az  Instagramomra vagy Facebookomra!
#főzzanyával


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése